Tartalomjegyzék

Cascada fogyás

Tartalom

  Az autó hűtőrendszere egy speciális fagyálló folyadék és víz keverékét keringeti a motor hűtőköreiben, ezzel segít biztosítani a motor normális üzemi hőmérsékletét működés közben.

  Nézzük 3 gyakori okot, amit hűtőfolyadék szivárgását eredményezheti: 1.

  cascada fogyás

  Repedés vízhűtő zárókupakján Az autó vízhűtőjében nyomás van, ezt a nyomást csak tökéletes zárt rendszer tudja megtartani. Ha a vízhűtő zárókupakján valamilyen sérülés vagy repedés látható, akkor a nyomás alatt lévő rendszer miatt tapasztalhatsz szivárgás a kupak körül.

  cascada fogyás

  Ez egy nyomáspróbával is ellenőrizhető. Gyakran előfordul, hogy a hűtőfolyadék nem a külvilágba távozik, hanem a motorba. Teljesítmény visszaesés tapasztalható, észlelheted azt is, hog gőz távozik a kipufogóból nagyobb mennyiségben és a hűtőfolyadék szintje csökken, látszólag minden ok nélkül.

  cascada fogyás

  Ilyenkor azonnal pótolni kell az elveszített hűtőfolyadékot és gyakran cascada fogyás ellenőrizni a folyadék szintjét.

  Természetesen ez még nem oldja meg a problémát, de a túlmelegedés miatti motorhiba megelőzését mindenképpen, addig is, amíg a probléma valódi okát el nem hárítod.

  cascada fogyás

  Az ilyen jellegű "szivárgást" motorhiba okozza: motorblokk, hengerfej tömítés elöregedése, repedt hengerfej. Külső szivárgás Ezt a legkönnyebb észrevenni és a hiba okát azonosítani.

  cascada fogyás

  Gyakran előfordul, hogy cascada fogyás a hűtőfolyadék kifelés szivárog, akkor rövid idő alatt nagy mennyiségű folyadékvesztés történik és a motor gyorsan túlmelegszik.

  Ennek oka lehet például: korrodált, lyukas vízhűtő, egy laza bilincs, lyukas vízcső, éppen széthullni készülő vízpumpa. Ha a hűtőfolyadék szintjében csökkenést észlelsz mindenképp pótold a hiányzó mennyiséget és fordulj szakemberhez minél előbb, hogy elkerüld a költséges javításokat.

  Zsírégető majmok Ismerd meg a fogyás nagy titkát, és válassz hozzá edzéstervet!